Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας κέρδισε το 1ο βραβείο για τη συμμετοχή του στον δημιουργικό διαγωνισμό του προγράμματος Αστέρι της Ευχής του οργανισμού Make-A-Wish, στην κατηγορία «δημιουργική κατασκευή». Η συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου μας ήταν πράγματι συγκινητικά μεγάλη, καθώς σχεδόν όλοι οι μαθητές/τριες συνέβαλαν στη δημιουργία του έργου. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2024.

Για να υλοποιήσουμε την κατασκευή χρησιμοποιήσαμε ψηφιακό υλικό του Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου απεικονίζονται οι διάφοροι αστερισμοί. Εντοπίσαμε τα αστέρια που μας ενδιαφέρουν και μεταφέραμε τους αστερισμούς σε μεγαλύτερη κλίμακα σε τοίχο διαστάσεων 10,00m*2,30m στο εσωτερικό του σχολείου. Τα επιλεγμένα σημεία των αστεριών ενοποιήθηκαν με νήμα για να δημιουργηθούν οι αστερισμοί. Στη συνέχεια, τοποθετήσαμε μικρά αστέρια τα οποία κατασκεύασαν οι μαθητές/τριες με διάφορα υλικά και τα οποία συμβόλιζαν τις ευχές τους.  Στο κάτω μέρος της κατασκευής τοποθετήσαμε τις ζωγραφιές των μαθητών/τριών που παραπέμπουν σε αστικό τοπίο.

Ουσιαστικά κατασκευάσαμε την εικόνα μιας φαντασιακής πόλης τη νύχτα αλλά σχεδιάσαμε πραγματικούς αστέρες και αστερισμούς για να αναδείξουμε τη σημασία που έχει η πραγματοποίηση των ευχών. Η κεντρική ιδέα βασίστηκε σε μια αντιστροφή: το πραγματικό, δηλαδή το αστικό τοπίο, αποδίδεται φαντασιακά, ενώ το φαντασιακό, η ευχή, αποκτά υλική υπόσταση.

 Ήταν μια εξαιρετική συλλογική προσπάθεια!

Ακολουθεί προσχέδιο του έργου όπως και φωτογραφίες μετά την υλοποίησή του.

Ο υπεύθυνος καθηγητής

Χρήστος Πέππας – Εικαστικός