Οι μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου με χαρά πραγματοποίησαν την πρώτη τριήμερη εκδρομή τους στις 24/25/26 Απριλίου 2024 στους νομούς ΄Άρτας, Πρέβεζας και στο νησί της Λευκάδας. Σε αυτήν τη διαθεματική εκπαιδευτική εκδρομή, είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τα απομεινάρια της Ενετοκρατίας, της Βυζαντινής και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Δυτικής Ελλάδας. Επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης, ανέβηκαν στο Κάστρο της Πάργας, περιηγήθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα όπου είδαν εφαρμογές της κυκλικής οικονομίας και εντυπωσιάστηκαν από τη θέα. Είδαν το Δέλτα του Άραχθου και τον υδροβιότοπο στην είσοδο της πόλης της Λευκάδας, ανέβηκαν στο γεφύρι της Άρτας και άκουσαν τους θρύλους των περιοχών.

  Πάνω απ’ όλα όμως, έμαθαν να συνυπάρχουν για λίγες μέρες αρμονικά και αυτόνομα, καλλιέργησαν αρετές όπως η συνέπεια, η αλληλεγγύη, η μεγαλοθυμία, η αλληλοστήριξη και έκαναν τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους περήφανους!

Οι εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν την εκδρομή: κυρίες  Ρόζη Λίνα, Σάλτα Αφροδίτη, Λαγού Δήμητρα και ο κύριος Μανίκας Κων/νος